3 sporten om stress symptomen te verminderen

Je kent het waarschijnlijk wel, je hebt meer afspraken en werkzaamheden dan tijd. Zowel in je privéleven als in je werk. Hierdoor ga je steeds meer hooi op je vork nemen en kun je uiteindelijk te maken krijgen met stress. Het is belangrijk om hier alert op te zijn, zodat de stress zich niet omzet in overspannenheid. Sporten is ontspannend en kan eraan bijdragen om de eerste stress symptomen te verminderen, zodat je relaxed blijft. In dit artikel benoemen we 3 sporten die je eenvoudig kunt beoefenen om, naast een druk privé- en werkleven, aan de nodige dosis ontspanning te komen.

Wandelen

De eerste manier om te ontspannen is door regelmatig te gaan wandelen. Niet iedereen ziet dit misschien in eerste instantie als sport, maar dit is het wel. Het fijne aan wandelen is dat je zelf het tempo, de intensiviteit en de loopafstand kunt bepalen. Bouw dit steeds verder op en je zult zien dat wandelen echt als sporten kan dienen. Voor je het weet loop jij iedere dag een uur op stevig tempo door.

Fietsen

Ook fietsen kan als sport worden gezien, wanneer je dit met regelmaat doet. Pak in het vervolg de fiets naar je werk, zodat je iedere dag minimaal een half uur beweegt. Of ga ’s avonds na het eten nog een uurtje fietsen in je woonomgeving. Of zoek in het weekend de bossen op en ga heerlijk mountainbiken. Dit is intensief en kun je ook steeds verder opbouwen, zodat je van fietsen echt je sport kunt maken. Heb je nog een nieuwe fiets nodig? Het loont om op internet te zoeken. Op de matra bike webshop vind je vele mooie kwaliteitsfietsen tegen een superscherpe prijs.  

Zwemmen

Naast wandelen en fietsen, is ook zwemmen een hele laagdrempelige manier van sporten. In het water voelt je lichaam gewichtloos aan, door de zwaartekracht. Hierdoor is bewegen een eitje. Daarom is het fijn voor mensen die een mindere conditie of een blessure hebben. Kies een leuk zwembad uit en begin deze week nog. Je kunt het zwemmen eerst opbouwen door op eigen tempo baantjes te gaan trekken en daarna met een actieve groepsles mee te gaan doen. Hiermee worden al je spieren getraind en ben je na het sporten heerlijk relaxed.