Darmklachten test doen?

darmklachten test

Girl in shaggy sweater touching belly, grimacing from stomach ache, severe abdominal distress, symptoms of constipation, indigestion, gastrointestinal disorder. studio shot isolated on gray background

Doe een darmklachten test

Heeft u vaak last buikpijn, verstopping, diarree, winderigheid, opgezette buik, misselijkheid of brandend maagzuur? Al deze hinderlijke klachten kunnen duiden op serieuze darmklachten. De genoemde symptomen horen bij zeker tien soorten darmaandoeningen. Ze worden vaak onder één noemer aangeduid: het ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS). Je leest er hieronder meer over. 

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Eén op de vijf Nederlanders last van PDS. Dergelijke darmklachten zijn uiterst vervelend en kunnen voor ongemakkelijke situaties zorgen. Zeker in het openbare leven. Daarom is het belangrijk om de darmgezondheid zo snel mogelijk te herstellen. Om te ontdekken of de darmgezondheid niet goed is, is er een darmklachten test verkrijgbaar voor een goede diagnose. 

Voordeel van de darmklachten test

Er zijn vele mensen die rondlopen met darmklachten. Eén op de vijf Nederlanders heeft chronische darmklachten. Soms worden deze klachten bij toeval ontdekt. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan de huisarts. Heb je het vermoeden van vervelende darmklachten? Koop dan een darmklachten test die uitvoerig in een laboratorium wordt onderzocht om de mogelijke oorzaak van uw darmklachten te achterhalen en te verhelpen. Er zijn een aantal goede ontlastingstesten bij darmklachten beschikbaar om de oorzaak van de klachten te ontdekken.

Professioneel laboratoriumonderzoek van darmklachten test

Wie een goede darmklachten test doet, weet zeker dat de test uitvoerig in een professioneel laboratorium wordt onderzocht. Hiermee kan voor het gros van de mensen met chronische darmklachten worden opgespoord of de klachten het gevolg zijn van een ontsteking, een besmetting met darmparasieten, een glutenintolerantie of een overgroei met gisten, zoals Candida albicans. Bij twee derde van alle ingestuurde ontlastingsmonsters worden meestal één of meerdere afwijkende waarden gemeten.

Positieve darmklachten test?

Wie darmklachten test doet, heeft meestal al geruime tijd last van darmklachten. En bij de meesten worden dan ook afwijkende waarden gevonden. Het bepalen van afwijkingen in de darmen is een zeer belangrijke stap op weg naar het herstel van de darmgezondheid. Aan de hand van uw uitslag kan een arts of therapeut gericht verdere stappen nemen en ook een behandeling of dieet op maat te ontwerpen.

Reageren op dit blog? Stuur ons dan een dan een bericht via ons contactformulier.