Dit is wat je moet weten over je zorgverzekering in 2021

Het is bijna het einde van december, wat betekent dat u maar een aantal dagen nog de tijd heeft om uw zorgverzekering te wijzigen. Veel mensen realiseren zich niet dat ze veel geld kunnen besparen door hun zorgverzekering te wijzigen. Deze mensen zullen echter snel merken dat ze door het kopen van de goedkoopste ziektekostenverzekering jaarlijks tientallen euro’s kunnen besparen. Maar wat moet u weten over de zorgverzekering in 2021?

Denk er goed over na wat u wilt

Bij het zoeken naar een ziektekostenverzekering is het altijd belangrijk om goed te kijken naar het type ziektekostenverzekering dat u echt wilt, voordat u op zoek gaat. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen het basispakket af te sluiten, maar u kunt er ook voor kiezen om een ​​andere zorgverzekering af te sluiten. Zo kunt u ook extra kosten betalen, zoals de kosten van een fysiotherapeut.

Hoogte eigen risico

Overweeg ook zorgvuldig de hoogte van het eigen risico. De overheid heeft natuurlijke en minimumtarieven vastgesteld, maar het kan in uw geval handig zijn om het eigen risico te verhogen en daarmee uw maandpremie te verlagen. U kunt echter ineens voor hoge kosten komen te staan.

Vergelijk

Als je precies weet wat je wilt, is het belangrijk om vergelijkingen te gaan maken. U kunt zorgverzekeringen snel en eenvoudig online vergelijken. Wanneer u uw wensen invult op de vergelijkingssite, krijgt u direct alle zorgverzekeringen die aan uw wensen voldoen. Op deze manier hoeft u niet lang op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering, deze kunt u direct via de website afsluiten. Wees op tijd, want dit kan alleen voor 31 december. Als u besluit niet over te stappen, wordt uw huidige zorgverzekering automatisch verlengd.