Een schimmelnagel voorkomen is beter dan behandelen

voetschimmel

Een schimmelnagel is een irritante maar ongevaarlijke schimmel onder je de nagel van je teen. De schimmel die daar groeit voedt op keratine, de bouwstof waar je nagel van is gemaakt. Ook is de plek onder je nagel warm en donker. De perfecte plek voor een broedplaats voor schimmels. Het is een irritante schimmel die ervoor zorgt dat je nagel verkleurt en verdikt. Vooral in de zomerdagen is het niet fijn om een schimmelnagel te hebben. Veel mensen voelen zich er onzeker door. Hierdoor durven ze geen open schoenen te dragen.

Broedplaats voor schimmels

Ondanks dat je je schaamt voor je gele teennagel is het wel een goed idee om open schoenen te dragen. Als je in de zomer sokken gaat dragen in sneakers is de kans groot dat je begint met zweten. Je teennagel is al een goede plek voor de schimmel, maar vocht zorgt ervoor dat de schimmel nog beter gaat groeien. Je loopt de schimmel meestal op in plekken waar mensen veel rondlopen op blote voeten. Kalknagel is erg besmettelijk. Als er schilfertjes los komen en die komen op jouw voeten terecht, dan ben je de pineut.

voetschimmel

Goed drogen

Als je bijvoorbeeld naar de sauna gaat, zorg er dan voor dat je slippers mee hebt. Loop hier zoveel mogelijk op om de kans te verkleinen op een schimmelinfectie. Als je klaar bent in de sauna, spoel je voeten goed af. En vooral heel belangrijk, zorg dat je voeten helemaal droog zijn voordat je je sokken en schoenen weer aandoet. Natuurlijk is het nooit met 100% zekerheid te zeggen dat je dan geen voetschimmel oploopt.