Huidverzorging per seizoen: hoe pak je dat aan?

Huidverzorging

Elke huid is anders. Huidverzorging is dus ook voor ieder persoon anders. Maar wist je dat je huidverzorging ook aan moet passen op het seizoen? Wat je huid in de zomer nodig heeft is misschien wel heel anders dan waar het in de winter baat bij heeft. 

Huidverzorging

In de zomer

Er zijn een aantal factoren belangrijk als je make-up en huidverzorging zoekt voor in de zomer. Deze periode is vaak erg warm. Je zweet veel en hebt veel zon op je gezicht. Daarom zijn de volgende zaken belangrijk:

  • een beschermende factor tegen de zon
  • een product dat zorgt dat je huid vocht vasthoudt ook al verlies je veel vocht
  • een product dat schade door overmatig zweten kan verhelpen of verminderen
  • een product dat goed blijft zitten op hete dagen (met name bij make-up is dit lastig)

De zomer vraagt dus om producten die tegen de hete zon kunnen en je lijf helpen op pijl te blijven.

De winter

In de winter heeft je huid meer nodig dan in de zomer. Een huidverzorgingsproduct in de winter moet absoluut ook een beschermende factor tegen de zon bevatten. Ook in de winter kan de harde zon effect hebben op je huid. Daar tegenover staat dat je vaak een vitamine C tekort opbouwt in de winter. Een lotion waar dit in zit kan helpen dat tegen te gaan. Zo wordt je huid niet te dof in de winter en zie je er alsnog stralend uit. Uitdrogen door veel wind en andere koude weersomstandigheden is ook aan de orde. Zorg dat je de huid goed hydrateert. Dat doe je met een dagcrème maar bijvoorbeeld ook met een BB of CC cream waar verzorging in zit. Aan het einde van de dag maak je het gezicht schoon want de hele dag buiten zijn zorgt ervoor dat er vuil verzamelt op het gezicht.