Tips voor meer zelfvertrouwen

Kun jij wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Als je een sterk en zelfverzekerd persoon bent, is het leven vaak een stuk leuker. Toch kan het best lastig zijn om dit te bereiken. Maar alle kleine beetjes helpen, net als bij veel andere dingen in het leven. Om die reden vind je hieronder wat tips die je kunnen helpen bij het worden van een zelfverzekerd persoon. 

Sta stil bij je successen

Heb je progressie geboekt vandaag, bijvoorbeeld in de sportschool of op het werk? Noteer dit dan. Sta ook even stil bij deze gebeurtenis. Door dit regelmatig te doen, creëer je meer zelfvertrouwen omdat je merkt dat dingen goed gaan in je leven.

Focus je op je positieve eigenschappen

Soms is het verleidelijk om te denken aan alles wat er fout gaat in je leven en aan je tekortkomingen. Probeer je echter te focussen op wat er wél goed gaat en op de positieve eigenschappen die je hebt. Schrijf deze eigenschappen eens op en kijk regelmatig naar dit lijstje om jezelf eraan te herinneren wat voor een mooi persoon je eigenlijk bent.

Draag kleding waar je je goed in voelt

Voel je je goed in wat je aan hebt, dan straal je dit ook uit. Heb je een sollicitatiegesprek, draag dan vooral die nieuwe jas waar je zo blij mee bent. Zo vergroot je de kans dat je een positieve indruk achterlaat op je gesprekspartner. Heb je een date? Pak dan je lievelingsjurk uit de kast en natuurlijk ook die ene sexy bh van Christine le Duc.

Let op je lichaamstaal

De houding van je lichaam kan een hoop doen voor zelfverzekerdheid. Ze zeggen natuurlijk ook wel: fake it till you make it. En dat is niet voor niets. Neem een zelfverzekerde houding aan en je zult zien dat je je direct al wat zelfverzekerder voelt.