Hoe ziet het leven er uit in een afkickkliniek?

De kans is groot dat iedereen in Nederland wel ongeveer weet wat een afkickkliniek is. Echter, lang niet iedereen zal weten hoe het leven binnen zo’n kliniek er echt uit ziet. Voor veel mensen is het namelijk een plek waar ze niet zo snel belanden. Er is een relatief klein percentage van de mensen in Nederland die ervaring heeft met het belanden in een afkickkliniek. Andere mensen kunnen alleen maar raden hoe het leven daar er uit zal zien. Door verder te lezen kun je een iets beter beeld krijgen van hoe het leven van iemand die zich aanmeldt bij een afkickkliniek er ongeveer uit ziet.

Verschillende verslavingen

Wanneer mensen denken aan een afkickkliniek, dan denken ze vaak dat dat een plek is voor mensen die verslaafd zijn aan alcohol of drugs. Dit is zeker niet onwaar, maar dit zijn niet de enige verslavingen waarmee mensen in een afkickkliniek van https://www.cacnverslavingszorg.nl/ terecht kunnen komen. Een gokverslaving is een type verslaving wat ook regelmatig voorkomt. Hiermee kunnen mensen in een afkickkliniek terecht. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook steeds meer mensen verslaafd aan het spelen van games. Ook met deze verslaving kunnen mensen terecht in een kliniek. In een afkickkliniek zul je dus veel verschillende en uiteenlopende verslavingen tegenkomen.

Behandeling van de verslaving

Als iemand zichzelf aanmeldt bij een afkickkliniek, dan is de kans groot dat dit voor die persoon een erg grote stap is. Meestal hebben mensen al een lange periode van verslaving achter de rug voordat ze de stap zetten om zichzelf bij een afkickkliniek aan te melden. Wanneer de aanmelding binnen is, dan is het belangrijk om de behandeling zo snel mogelijk op te starten. Het is gebruikelijk dat de behandeling van een verslaving uit zowel individuele sessies als ook groepssessies bestaat. Het is belangrijk dat de behandeling goed aansluit op de persoonlijke wensen van de cliënt.