Jouw gezondheid boosten met pro-biotica

Sinds de COVID19 pandemie zijn we allemaal wel het belang van een goede lichamelijke gezondheid in gaan zien. Natuurlijk heb je op bepaalde ziekten geen invloed maar de weerstand van jouw lichaam kun je wel voor een groot deel positief beïnvloeden. Je kunt dat met een bepaald dieet doen maar ook met pro-biotica. Je hebt er misschien weleens van gehoord. Maar wat is pro-biotica nou precies en hoe werkt dat? Je gaat er in deze blog van alles over lezen.

Het afweersysteem van ons lichaam

Je hebt er vast al veel over gehoord. Het afweersysteem. Nog nooit is dit onderwerp zo vaak voorgekomen als sinds de COVID19 pandemie. De vitamine C en D is bijvoorbeeld sinds corona niet meer aan te slepen. Mensen doen er alles om niet ziek te worden.

Maar hoe werkt ons afweersysteem nou eigenlijk?

Afweer en de darmen

Wist je dat 70% van jouw afweersysteem in de darmen ontstaat? Een goede darmflora is heel erg belangrijk voor het aanmaken van antistoffen. Want dit gebeurt dus in jouw darmen.

De darmen zijn een enorm ondergewaardeerd onderdeel van het menselijke lichaam. Maar onze darmen zijn betrokken bij veel processen in het lichaam. Zo zorgen ze ervoor dat het voedsel verteerd en om worden gezet in bouwstoffen.

Via onze darmen komen er allerlei stoffen binnen. Jouw darmflora bestaat uit gemiddeld 100 soort bacteriën die met honderden miljoenen samen in jouw buik de goede en slechte bacteriën en virussen van elkaar scheiden.

Als de darmflora ziet dat er schadelijke bacteriën bij zitten, komt jouw darmflora direct in actie en schakelt deze indringer uit. Dat kan alleen maar als jouw damflora optimaal is. Een verzwakte darmflora kan dit gevecht niet winnen en dus heb je meer kans op vervelende ziekteverwekkers.

Jouw afweer ondersteunen met pro-biotica

Het is best lastig om jouw darmflora ideaal te krijgen. Veel mensen hebben hier moeite mee. Dat komt deels door onze drukke levensstijlen maar ook mede door de voedingsindustrie die dusdanig met ons voedsel geknutseld heeft waardoor veel essentiële voedingsstoffen verloren zijn gegaan.

En wil je echt gezond eten dan zul je dus terug naar de natuur moeten, stoppen met toegevoegde suikers en bergen koolhydraten. Maar ook dit is in onze drukke maatschappij lastig om voor elkaar te krijgen. Alles moet snel, eten dus ook.

Als jij veel last hebt van je darmen of snel ziek bent is het een slim idee om jouw darmflora te gaan ondersteunen met probiotica. Pro-biotica is in onze voeding amper tot niet meer terug te vinden doordat ons voedsel tegenwoordig zo enorm bewerkt is.

Pro-biotica is voor jouw darmflora erg belangrijk. Want pro-biotica stimuleert namelijk de groei van gezonde bacteriën in jouw darmflora.

Het is wel belangrijk dat je kiest voor een goede pro-biotica, want drankjes in de supermarkt zitten vaak weer stampvol vettigheid en suikers. En dat wil je dus ook niet, want suikers zijn helemaal niet gezond voor jouw lijf. Bij Benfida kun jij terecht voor een goede pro-biotica.

Een goede pro-biotica is dus echt belangrijk als jij wilt werken aan een sterke weerstand.