Kinderen bij de tandarts

Tandarts is geen gemakkelijke job. Dit nog minder als je klant een kind is. Het maakt dan ook niet uit hoe goed je met kinderen kunt omgaan, als een kind bang is is het bang. Er zijn wel enkele tips die je aan ouders kunt geven en enkele die je voor jezelf kunt gebruiken.

Kinderen meenemen

Vraag je klanten al vroeg of ze kinderen hebben. Ook al zijn deze nog jong kunnen zij deze het best al meenemen naar hun behandelingen. Zo wennen ze aan de omgeving en gaan ze minder bang zijn voor hun eerste behandeling. De ouders moeten ook tonen dat ze zelf helemaal niet bang zijn en dat er niets is om bang voor te zijn.

Belonen

Heb je voor het eerst een kind als klant, kun je deze het best belonen met een snoepje. Dit geeft hun een positief gevoel dat ze bij de volgende keer weer meenemen.

Humor

Humor is ook belangrijk. Dit ook weer vanwege het gevoel dat ze met de tandarts in verbinding brengen. Zeg bijvoorbeeld dat je goed bevriend bent met de tandenfee. Dat gaat zeker een glimlach op hun gezicht toveren.

Preventie

Vertel de ouderen hoe belangrijk het is om je tanden te poetsen. Voor kinderen kan dit vaak moeilijk zijn. Het kan dus handig zijn om er iets leuks van te maken. G bijvoorbeeld allemaal samen tanden poetsen. En ga zeker niet te streng zijn, zo wordt er een negatief gevoel aan verbonden.

Ben je zelf nog op zoek naar een job zoals een vacature tandartsassistente? Dan kun je een kijkje nemen op https://dentjobs.be/.